Laddar in

Prototypverkstad


I vår prototypverkstad tar vi snabbt och enkelt fram protyper och små serier. Våra besökare brukar kalla den här avdelningen för ”lekstugan”. Det är sant, för här har vi kul på riktigt!

I verkstaden kan vi utföra de flesta arbeten i metall, plast eller trä. Det är här vi testar våra idéer, tar fram prototyper, små serier eller vidareutvecklar standardprodukter för att passa ditt projekt.

3D-printing

I vår 3D-printer skriver vi ut både enkla och avancerade former och detaljer. Delarna blir så hållbara att de kan användas i slutprodukter. Skrivaren hanterar en mängd olika material för skiftande användningsområden. Exempelvis UV-stabilt för utomhusbruk, oljeresistent, ESD-skyddat eller transparent.

CNC-fräsning

I vår 3-axliga CNC-fräs tar vi snabbt fram detaljer med mycket hög precision. Vi kan fräsa i flera olika typer av material, exempelvis trä, hårdskum, koppar, aluminium samt olika plastmaterial. I fräsen kan vi även borra, gänga och gravera.

Rundbockning

I vår rundbock kan vi ta fram ihåliga cylindrar och koner i olika metallmaterial, i en mängd olika storlekar. Vi kan även valsa profiler och tunna rör till runda ringar.

Supportsvarv

I vår manuella supportsvarv kan vi skära, borra och gänga metall- och plastmaterial till prototyper och enstaka produkter. Vid serieproduktion används CNC-svarv istället.

Plåtbock

I vår manuella plåtbockningsmaskin kan vi bocka allt från lådor till vinkelfästen. Här hanterar vi plåtar som är upptill 2mm tjocka.

Rondellsax

Vår antika rondellsax är en av verkstadens mest använda maskiner. Här kan vi skära ut metallrondeller och cirklar i diametrar från 50mm till 800mm med bra precision.

Ytbehandling


Pulverlack

Alla metaldetaljer kan fås pulverlackerade i valfri RAL-kulör. Pulverlack ger en jämn och fin applicering, även vid hörn och kanter. Du kan välja mellan olika glans och strukturer, för att få exakt den finnish och känsla du vill ha. Färgen härdas i ugn och blir mycket hållbar.

Våtlack

Komponenter i metall, plast och trä kan vi våtlacka i valfri NCS-kulör. Våtlackering passar extra bra när materialet inte kan utsättas för alltför höga temperaturer. Med våtlack kan man skapa flera olika finnishar, från sammetskänsla till högglans.

Blästring

Blästring är en effektivt metod för att avlägsna rost, smuts, färg och olika beläggningar. Vid renovering av armaturer blästrar vi ofta bort den gamla ytbeläggningen. Blästring skapar små strukturer i ytan som ökar vidhäftningen. Det gör att den nya ytbehandlingen för högre kvalitet och längre livslängd.

Polering

Att polera metall är ett manuellt hantverk. Poleringen sker med olika slags trissor och vaxer i olika steg, beroende av vilket material och vad som ska poleras. Vi kan polera de flesta metaller från mässing, koppar och rostfritt till aluminium och tenn.

Plåt- och metallbearbetning


Stansning

I stansanläggningen tas de flesta av våra plåtar fram. I stansen kan plåt upp emot 2500x1250mm stansas, gängas och formas. Stansmaskinen används ofta tillsammans med kantpress för att ta fram armaturstommar och montageplåtar. Vid avanceradeformer eller tjocka material används vattenskärning eller laserskärning istället.

Kantpress

I de CNC-styrda kantpresserna kan vi bocka plåt i en mängd olika vinklar med hög precession. Här tillverkar vi allt från enkla fästbyglar och lådor till avancerade profiler med en maxlängd om 2500mm.

Kapning

Vi har tre olika kapmaskiner för att kapa stänger, profiler och rör med hög precession. Här kapar och måttanpassar vi exempelvis alla LED-profiler vi tillverkar.

CNC-Svarv

I CNC-styrda 4- och 5-axliga svarvar kan vi ta fram avancerade detaljer i mässing, aluminium och rostfritt. Här tillverkar vi allt från enstaka reservdelar till stora serier.

Svetsning

För sammanfogning av produkter och detaljer av vi tillgång till Mig, Mag och Tig-svetsar. Att svetsa är ett hantverk som kräver erfarenhet. Speciellt i material som aluminium och rostfritt stål.

Vattenskärning

När formen är för avancerad för stansmaskinen eller plåten för tjock, vattenskär vi ut detaljerna. Här kan vi även skära i andra typer av material som stansmaskinen inte klarar av – såsom glas, keramik, plast, komposit eller olika stenmaterial som granit, skiffer och marmor.

Måttanpassade
LED-lister!

Läs mer här

BLI AVTALSKUND?

Läs mer här

Måttanpassade
LED-lister!

Läs mer här